• OMX Baltic0,44%265,87
  • OMX Riga−1,01%875,85
  • OMX Tallinn0,11%1 689,26
  • OMX Vilnius0,53%1 020,87
  • S&P 5000,9%5 751,07
  • DOW 300,81%42 352,75
  • Nasdaq 1,22%18 137,85
  • FTSE 100−0,02%8 280,63
  • Nikkei 2250,22%38 635,62
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,91
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%104,24
  • OMX Baltic0,44%265,87
  • OMX Riga−1,01%875,85
  • OMX Tallinn0,11%1 689,26
  • OMX Vilnius0,53%1 020,87
  • S&P 5000,9%5 751,07
  • DOW 300,81%42 352,75
  • Nasdaq 1,22%18 137,85
  • FTSE 100−0,02%8 280,63
  • Nikkei 2250,22%38 635,62
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,91
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%104,24
  • 19.05.16, 14:45
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Babulja ja ta lopsakad pliinid

Kui Babulja oleks tõeline vene memmeke, siis ta küpsetaks pliine ja pirukaid, mis kindlasti tuleks hästi välja.
Kauni interjööriga kohviku nurgast leiab väikse pliiniköögi
  • Kauni interjööriga kohviku nurgast leiab väikse pliiniköögi Foto: Kohvik-kokteilibaar Babulja
Maitseelamus
BabuljaPunktid: 22/30Toit-jook: 7Teenindus: 7Interjöör: 8
Aadress: Pärnu mnt 2, TallinnTelefon: 5024752Avatud: E–T 7.30–23, K-R 7.30–2, L 9–2, P 9–23Põhiroogade hinnavahemik: 8,30–9,80 eurot
Babulja suured kohevad küpsetised valmivad külastaja silme all söögisaali nurgas pliiniköögis. Ole aga valmis valima: hapupiimapliinid, kaljapliinid, tatrapliidid. Katteks kalamari, suitsukeel, seenesalat või midagi magusat – küpseõunad, ploomikompott, mesi, maasikamoos. Valisin tatrapliini suitsulõhesalati ja siiamarjaga. Mm... mõnus!
Ainult et need polegi päris pliinid, vaid oladushki, nagu ettekandja selgitas – pliinid peaksid olema ju vene vaste Prantsuse kreppidele või meie pannkookidele. Oladushki võivad olla aga õhukesed nagu pannkoogid või siis suureks ja kohevaks kergitatud nagu Babulja omad. Küpsetised tulevad Babuljal üldse hästi välja. Proovisin ka tema pirukaid muna ja rohelise sibulaga ja kartuli-seenetäidisega ning ka need olid suurepärased, õhukese taina ja lopsaka sisuga.
Babulja menüüs on veel võileivad (kodususe rõhutamiseks ajalehepaberisse mässitud), salatid (klaaspurkides), supid, pelmeenid, vareenikud, praed, koogid, tee, kohv ja kokteilid. Sõin ja jõin neid minagi, kuid pliinidele ja pirukatele võrdväärset ei leidnud.
Tugevused ja nõrkused esteetikas
Veisestrooganovi lisandiks oli kartulipüree ja peedi-mädarõikasalat. Maitsed olid mahedalt kodused, aga suhteliselt vedel kartulipüree ja paks soust mõjusid segunedes ebaesteetiliselt. Toiduesteetikas seega on arenguruumi, see-eest on restoran interjööriga tubli töö teinud.
Sisekujundus on Babuljas tore: lopsakas kui pliinid ja soe kui vene süda. Slaavi ja babulja teemaga on mängitud omajagu, kuid kerge muigega. Teenindus on eriliselt lahke ja püüdlik ning koduse miljöö loomine on õnnestunud. Ajalehti-ajakirju on rohkem kui üheski teises kohvikus, muusika ei mängi ei ülearu valjult ega liiga vaikselt ja on rõõmsalt kaasahaarav. Isegi nii kaasahaarav, et ettekandja sellele taldrikute viimise-toomise vahepeal pisut kaasa laulis.
Magusaks soovitas ettekandja muraka tiramisut, mis oli mõnus. Stiilipuhtuse huvides tellisin musta tee, ent see oli lahja. Kolm-neli tassi mahutavasse kannu oli pistetud sõel teepuruga, mille kogus oli paras ühele tassile. Tassi teed ma ju tellisingi, kannutäiest ei käi mul jõud üle. Üle jõu käis see ka ettekandjale - teed serveerides loksus seda lauale ja jäigi sinna.
Babulja teisel korrusel asub liharestoran, millest tuleb omaette lugu.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 03.10.24, 11:55
Kontrolli, kas sinu ettevõte kuulub Äripäeva TOPi
Sügistalvine hooaeg on käes ja sellega seoses kuulutame taas välja valdkondade ja maakondade TOP-id, kus tunnustatakse Eesti ettevõtluse tublimaid tegijaid. TOPides osalemine annab ettevõttele võimaluse näidata oma majandustulemuste tugevust ja olla nähtav laiemale publikule.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele